Postinor
De Postinor tablet bevat een synthetisch hormoon, genaamd levonorgestrel. Het is via de mond in te nemen nood anticonceptie. Het kan een zwangerschap helpen voorkomen indien het binnen 72 uren (3 dagen) na onbeschermde seks wordt ingenomen of indien een anticonceptie methode niet heeft gewerkt of indien de gebruikte methode van anticonceptie als niet veilig word beschouwd.

De Postinor tablet kan op elke dag van de menstruatiecyclus worden gebruikt. Volgens schattingen voorkomt Postinor1, 84% van verwachte zwangerschappen indien zij binnen 72 uren na de onbeschermde omgang wordt ingenomen. Indien u niet zeker bent van het bepalen van het moment van de onbeschermde omgang of indien u langer dan 72 uren van tevoren binnen dezelfde menstruatiecyclus al onbeschermde omgang heeft gehad, kan bevruchting reeds hebben plaatsgevonden.

Het gebruik van Postinor1 zal in dit laatstgenoemde geval eventueel geen effect hebben om een zwangerschap te voorkomen. Postinor moet alleen bij noodgevallen worden gebruikt. Indien u denkt dat u vaker anticonceptie nodig zult hebben dient u gebruik te maken van de pil of een andere anticonceptiemiddel.

Wanneer kan je Postinor gebruiken om een zwangerschap te voorkomen?

  • Als het condoom kapot is gegaan.
  • Als je één of meerdere keren je anticonceptie pillen bent vergeten in te nemen.
  • Als je geen enkele veilige anticonceptie methode hebt gebruikt.
  • Als je emotionele redenen hebt, bijvoorbeeld als je het slachtoffer bent geweest van verkrachting.

Neem Postinor niet in:

  • Indien u allergisch bent voor de levonorgestrel of één van de andere bestanddelen van het preparaat.
  • Indien u zwanger bent.

Hoe Postinor te gebruiken. De Tablet dient uiterlijk 72 uur (3 dagen) na onbeschermde seksuele omgang te worden ingenomen. Indien u binnen 3 uur na het innemen van de tablet overgeeft, dient u direct een ander tablet in te nemen. Na het innemen van Postinor wordt er aanbevolen om toch een condoom te gebruiken tot de volgende menstruatieperiode begint. Bij het gebruik van Postinor1 kan men toch van de reguliere hormonale anticonceptie (de pil) gebruik maken. 

Mogelijke bijwerkingen:

  • Onregelmatige vaginale bloeding
  • Misselijkheid
  • Pijn in de onderbuik en hoofdpijn

Postinor1 is geen abortuspil!!  Voor meer gedetailleerde informatie bezoek dan de Stichting

Contact Ons


Openingstijden:
Ma t/m Vr: 07:15 – 14:00u

Fajalobistraat 16

(597) 400444

lobi@lobisuriname.org

Hoe vindt u onze website?

Hoe vindt u onze website?

Flickr Gallery